We've updated our Terms of Use. You can review the changes here.

Na​š​i u kantini

by Ana Pupedan

/
 • Streaming + Download

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  Purchasable with gift card

    €8 EUR  or more

   

 • Compact Disc (CD) + Digital Album

  Prvih 50 ploščkov omejene izdaje. Eko-Pack

  Includes unlimited streaming of Naši u kantini via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  ships out within 2 days
  edition of 50 

    €15 EUR or more 

   

 • Record/Vinyl + Digital Album

  Zadnji album v LP formatu, ki vključuje tudi kodo za dolpoteg.

  Includes unlimited streaming of Naši u kantini via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  ships out within 2 days

    €25 EUR or more 

   

 • Full Digital Discography

  Get all 7 Ana Pupedan releases available on Bandcamp and save 20%.

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality downloads of Naši u kantini, Ana Pupedan & Jani Kovačič - Besne pesmi, Dobrodelni koncert ob 15. obletnici 24.11.2007, Na domači brjači, Brez imena, Ante prupagandni balar, and An je pupedan jü. , and , .

  Purchasable with gift card

    €40 EUR or more (20% OFF)

   

1.
Du Šempjetra Sem kot lik iz tiste pesmi, ki vsem bila je nekdaj všeč me prehitevajo po desni tisti ki imajo nekaj več. Pametni so rajši tiho, ko bedaki govorijo nam pesem v celofan zavito pojejo nam noč in dan. Uuu, rad bi šel naprej. Ne na levo ne na desno gremo naprej in ne nazaj. Vedno sanjali smo cesto du Šempjetra in nazaj. Vedno bolj predrzna usta komandirajo ta svet. Šala vedno bolj je pusta smešna ni nikomur več. Nikdar mi ne bomo vaši. S svojo glavo mislimo. Naša maša vse vas plaši. Mi po svoje molimo. Huu, jaz ne grem se več. Ne na levo ne na desno Gremo naprej in ne nazaj. Naša vas je naše mesto Du Šempjetra in nazaj. Ne na levo ne na desno gremo naprej in ne nazaj. Vedno sanjali smo cesto du Šempjetra in nazaj.
2.
Brez krmpjrja Slabu se nm piše zdej, ku usem nm vlada car. Brez usakršnih manjr, odžjira nm krmpjr. Cajti čudni so zarejs, taku so čudni, da sm iz sjebe žje vs. Prtisk u glavi mi narašča zarejs, še nmalu manjka pa se wžgou bwm ku krejs. Sej brez krmpjrja bi dns tježku shajali, brez rejpe zjlja, bi bel na tenku piskali. Usak se zase bl drži, s kauča modrust deli. Kaj ti bw pamet zdej, sej ta u mwdi nej. Nje bet mona bwdi člouk. Sej tu edinu je kr ustane ti šje, humanost tista je ku druži nas lje, sam wona nwsi razsvetljenje za usje. Sej brez krmpjrja bi dns tježku shajali, brez rejpe zjlja, bi bel na tenku piskali. Tam na hribčki bajtica, lejs, slama, kamen, tram. Na vrti rase usje, kr si želi srce. Wrzwta redkvica, kozarček rujnega tu je nirvana ta, tu je nirvana ta in trauca zelena.
3.
Gwdec 03:08
Gwdec Lhka nej bet gwdec tu se vej. Bulš je bet na tviterji sekrjt. Poun vrlin, ki jih obrajtajo vsi. Don Juan z možganmi puhlemi. Pa sm samu gwdc, ki da dela nje prou neč. Je komad, ku ga špilamo zdej, ratou rejs brez truda in idej? Ku ste vi usi babe pecali, smo ga mi na wdri švicali. In tu usje zatu ku se nm dejlt neč ne da. In tu usje zatu ku se nm dejlt neč ne da. Muzika praujo da dejlu nej in zatu mi bwmo gwdli naprej. Usje bi usje samu dejlali nje. Gwdet ja dokler se nm še da. Ma sej smo samu gwdci, ki na dejlamo prou neč. Sej smo samu gwdci, ki na dejlamo prou neč. Sej smo samu gwdci, ki na dejlamo prou neč. Men ku neč!
4.
Pašta 02:46
PAŠTA V rdeči oblekici ki je razkrivala kolena si lahkotno prižigala plin, jaz sem se zibal na stolu. Bilo ti je lepo ker nisi čutila bremena, vseh dolgočasnih svetnikov iz službe ki meglo mešajo. Voda je vrela vanjo si stresala sol, smeh ti je lepšal obraz in te mehčal, pašta je padla v vodo in jaz sem se zbal... Da bova razkuhala pašto. Nalila vino si in jaz sem pripravljal omako, objeta stala sva in gledala kako voda kipi. Kot šalša ki se združi z začimbami, česnom in oljem sva se prepletala z mislimi in telesi združila. Voda je vrela vanjo si stresala sol, smeh ti je lepšal obraz in te mehčal, pašta je padla v vodo in jaz sem se zbal... Da bova razkuhala pašto.
5.
Življenja čaše Zakaj te misli te črne misli po glavi moji rojijo iz dneva v dan, krojijo veselja ravan? Sem pozitiven a ne naiven in ob problemih s težavo pogledam v stran. Tega res narediti ne znam. Vem najlažje mislit le na sebe danes je. Oh kako ne maram egoistov. Spelji se mi s poti ti napihnjen pridanič. Mam polne bale teh oportunistov. Pomislim nase špric vržem vase za nekaj časa odmislim težave vse, spokojnost preplavi srce. Letijo misli, polne zamisli kako vsem skupaj lahko polepšal bi dan. Jih spravil na svojo bi stran. Nisem kakor tisti, ki jim mar ni prav za nič. Oh kako ne maram egoistov. Spelji se mi s poti ti napihnjen pridanič. Mam polne bale teh oportunistov. Kdaj se končalo bo to poneumljanje ljudi? Kdaj čista misel jim ponovno odprla bo oči? Življenja čaše, dvignimo zase. Na eks izpijmo jih do dna. Saj hitro mine, življenje naše. Na svetu kjer smo vsi doma. Pobožne misli so brez koristi, če sam pri sebi premika ne znaš naredit. Življenja z ljudmi si delit. Zaman vse želje in njih veselje, če vsak zdaj melje le svoje osebne reči. Vso srečo le zase drži. Nisem kakor tisti, ki jim mar ni prav za nič. Oh kako ne maram egoistov. Spelji se mi s poti ti napihnjen pridanič. Mam polne bale teh oportunistov. Kdaj se končalo bo to sprenevedanje ljudi? Kdaj čista misel jim ponovno odprla bo oči? Življenja čaše, dvignimo zase. Na eks izpijmo jih do dna. Saj hitro mine, življenje naše. Na svetu kjer smo vsi doma. Kaj pa ostane, če člouk obstane, nekje na poti in se v povprečju izgubi. Med stenami sam obtiči. Veletežave v predal pozabe, da te morile nam več ne bodo duha in čista bo pesem srca. Vem najlažje mislit le na sebe danes je. Oh kako ne maram egoistov. Spelji se mi s poti ti napihnjen pridanič. Mam polne bale teh oportunistov. Kdaj se končalo bo to sprenevedanje ljudi? Kdaj čista misel jim ponovno odprla bo oči? Življenja čaše, dvignimo zase. Na eks izpijmo jih do dna. Saj hitro mine, življenje naše. Na zemlji kjer smo vsi doma. Življenja čaše, dvignimo zase. Na eks izpijmo jih do dna. Saj hitro mine, življenje naše. Na svetu kjer smo vsi doma.
6.
PLAČAJ PUPEDANCEM EN ŠPRIC Kadar si sam sebi odveč, ne sekiraj se ti preveč, dober si ne stavi se v nič, plačaj Pupedancem en špric. Ko ti v življenju ne gre, kakor si zamislil si ti, to pa res ne stane te nič, plačaj Pupedancem en špric. Pupedanci pijejo špric, pijejo na zdravje vseh, pojejo o lepih stvareh, sanjajo o lepih rečeh, vino se v dušo seli in v ljubezen se spremeni, melodija osvobodi in veselje spet se rodi. Ko se ti v službo ne da in ko rajši spal bi doma, ne nalivaj vina v nic, plačaj Pupedancem en špric. Novi časi velik so kič, nimamo se radi mi nič, da se ti zmehčal ne bo tič, plačaj Pupedancem en špric. Ko si se ga zadnjič napil, ko si dušo si napojil, da na rataš star in zanič, plačaj Pupedancem en špric. Če bi rad bil večni mladič, ne se pustit starati ti, naj nalije mladi deklič, plačaj Pupedancem en špric. Pupedanci pijejo špric, pijejo na zdravje vseh, pojejo o lepih stvareh, sanjajo o lepih rečeh, vino se v dušo seli in v ljubezen se spremeni, melodija osvobodi in veselje spet se rodi.
7.
SANJE OD PANKERJA Sanjal sem da za šankom sem in pijem pivo, in da me boli kurac za vse na tem svetu, pa se zbudim vsa poten in na radiu se razteza meh, goveja juha, pražen krompir, to mi skisa mozak. Stopim na noge tečem do wc-ja, ščijem, razmišljam kaj se je v sanjah še zgodilo, otresem tiča in na srečo se ne spomnim ničesar več, zblojen sem in trezen in v nevarnosti pred samim sabo. Pomislim da bi rad spet šel v oštarijo, da bi naročil rundo zame in za kompanijo, da bi se drli vsi pijani in zadeti od radosti, pozabili na sveti bi in na ta planet, ki se mu reče zemlja. Razbijamo flaše, šlatamo babe, pijemo viski, od maliganov se nam meša. Vstanem s kavča, sem že malo prišel sebi, oblečem jakno se obujem, stopim v eter, zblojene sanje, jaz ne vem več kje se glava me drži, čekiral bom na mestu, kjer se vse zgodi, v oštariji. Stojim v gostilni, kjer smo v sanjah pili pivo, sami pocukrani modeli tam za šankom, nobenih kelnarc, ki so v sanjah v naročju nam sedele, zdaj res sem jezen in v nevarnosti so vsi pred mano. Stopim do šanka, dej mi hitro dvojni viski, en šminker nekaj mi sarkastično zasika, v eni sekundi sem mu trdo pankersko punjo zabil v fris, ne pozabi dečko, »Pank's not dead« kliči policijo! Razbijamo flaše, šlatamo babe, pijemo viski, od maliganov se nam meša.
8.
Mornarska 04:19
MORNARSKA Zbrali smo se vsi, vsa stara klapa iz tistih starih dni, ki so takrat bili zelo resnični tako tapravi. So iz vseh vetrov prišli iz tistih mornarskih dni. Smo si povedali en vic, smo potočili si en špric, smo skoraj vzeli vajeti v roke. Je morje reklo ne! Je reklo morje ne! »Zadosti sva midva, valove rezala.« Nočem biti več tam, kjer stare pesmi zvenijo ne kot nekoč, ko so trumpete pospremile barko, ki je zaplula v svet v prostrana morja, najlepši mornarjev cvet. Smo si povedali en vic, smo potočili si en špric, smo skoraj vzeli vajeti v roke. Je morje reklo: »Ne!« Je reklo morje: »Ne!« »Čeprav pogrešam te, ti na meni plesal boš več ne.« Zoki nej ti bo mirnu murje.
9.
Tatjanca 03:55
Tantjanca To ena štorija je pivška, ki se zgodila je zares. Za cajta rajnke domovine, ko vladal nam je drugi red. Takrat so ulice nedeljske, bile vse v barvah SMB. Služabniki so domovine, preplavili prav vsak bife. Na vogalu sama stala je. In izpod čela gledala jih je. Fante v moške obračala, vse ponujala. Čare je razdajala. Pojedla goro kruha grenkega. Pivška ambasadorka, sla mesenega. Glas o nas raznašala. Na vse strani Balkana širnega. Življenje ni ji prizaneslo, bridkó do nje je res bilo. Na čudna pota jo odneslo, da je zakockala telo. Vsi ti armadni bataljoni, ki so le gazili po njej. Razbrazdali so dušo njeno. Kaj uzrlo vse je nje oko? Vojni stroj je vestno oljila, mu potenco redno zbijala. Fante v moške obračala, vse ponujala. Čare je razdajala. Pojedla goro kruha grenkega. Pivška ambasadorka, sla mesenega. Glas o nas raznašala. Na vse strani Balkana širnega.
10.
GOODBYE CHARLIE Včeraj je presvetla zvezda ugasnila, solza je vernim rokerjem oko zalila, z enosmerno karto zgoraj na oblaku, je svetu v slovo pomahal Charlie Watts. V nebesih kjer se dolgočasijo lasači, Jimi, Janis, Morrison in Lemmy, plac ob šanku je dobil tudi bobnar Charlie Watts kdo bo Jaggerju in bandi zdaj dajal pravi takt? Rokenrol je religija ki uživa svojo slavo, Ima bogove, svetnike, žrtve in postavo, zakajene misionarje, muziko odlično, bobnarje, ki zmeraj bobnajo pravično. V nebesih kjer se dolgočasijo lasači, Jimi, Janis, Morrison in Lemmy, plac ob šanku je dobil tudi bobnar Charlie Watts, kdo bo Jaggerju in bandi zdaj dajal pravi takt? Poglejte, palčke ima še v roki... Poglejte, sveti se mu čelo... Poglejte, maha nam v slovo... Goodbye Charlie!
11.
CARI AMICI BOCCIATORI! Cari amici bocciatori! Siamo nostro tesoro. Siamo giovani e belli. Abbiamo ancora tutti i capelli. Ci piace bere qualcosa. Non importa se è bianco o rosso. Più che beviamo. Più calma è la mano. Dragi prjatli sez balinca! Nigdr nm zadwasti vina nej. Korajžnu in vesjlu se držimo. Letijo kugle kmr jm je plac Muzika je zmjrm na balinci, da se družmo, da je vsake tulku ples. Ku za boke na balarji jo držimo nm rwoka zmjrm malu dwal zbeži. Kari amiči bočatori! Boče so nm z žiulenji usje. Usak dan blwdmo na balinci. Mladi stari usi smo isti klinci. Flajše zmjrm so na mizi. Tud če kdu od ns pod mizo že leži. Zmjrm pronti. Tud če se u glavi nm vrti.
12.
Oda vodi 03:39
Od(a)vodi Ko je voda še čista bila, bili smo brez skrbi, s potoka pili vsi. Divjina vsem nam je vladala, zelen je bil planet, v rožice odet. Pohlep zastrl nam je razum, Zasvinjali smo planet. Paradiž smo spremenili v sekret! Če danes vodo iz reke bi pil, ne bil bi dolgo živ. Pomisli malo na ribice, od mikro plastike, vse so zagiftane. Kaj si le mislijo žabice, tja na rob odrinjene. »Človek res uničil je, pol narave že!«

about

Peti studijski album Ane Pupedan

credits

released October 14, 2022

Gost na harmoniki: Marko Hatlak (6,11)

Avtor glasbe: Boštjan Požar
Avtorji besedil: Marko Doles (2,3,5,9,11,12), Simon Avsec (4,6,7,10,11), Boštjan požar (1,8,11), Peter Žnidaršič (10)
Aranžmaji: Ana Pupedan (Boštjan, Simon, Peter in Marko)
Posneto v pičlih treh dneh v studiu JORK Dekani (maj 2022)
Snemanje in miks: Jadran in Gabriel Ogrin
Producenti: Jadran in Gabriel Ogrin, Ana Pupedan
Mastering: Studio JORK Dekani
Oblikovanje ovitka: Gorazd Koščak
Fotografije: Simon Avsec, Arno Avsec
Kontakt: anapupedan@gmail.com

Hvala vsem, ki nas že 30 let podpirajo in trpijo.

license

all rights reserved

tags

about

Ana Pupedan Pivka, Slovenia

Simon Avsec - Vocal, violine
Boštjan Požar - Guitare
Peter Žnidaršič . Bass
Marko Doles - Drums

Ana Pupedan
Born on 7. November .1992
Same people playing together from beginning.
... more

contact / help

Contact Ana Pupedan

Streaming and
Download help

Redeem code

Report this album or account

If you like Ana Pupedan, you may also like: